O‘ZBEKISTON QISHLOQ XO‘JALIGI TARMOQLARIDAGI TARKIBIY O‘ZGARISHLAR:MATBUOT VA ILMIY MANBAALAR ASOSIDA TAHLIL (1991–2024 YILLARDA) - Boboyeva Muhayyo Jalilovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada 1991–2024 yillar davomida O‘zbekiston qishloq xo‘jaligi tarmoqlarida yuz bergan tarkibiy va institutsional o‘zgarishlar matbuot hamda ilmiy adabiyotlar asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda mustaqillikdan so‘ng amalga oshirilgan agrar islohotlar, yer va mulk munosabatlarining transformatsiyasi, fermer va klaster xo‘jaliklarining rivojlanishi, ekinlar tarkibidagi o‘zgarishlar hamda qishloq xo‘jaligini modernizatsiya qilish jarayonlari yoritilgan. Maqola natijalari agrar sohada olib borilgan siyosatning ijtimoiy-iqtisodiy samaradorligini ochib beradi.