EMPATIYA TUSHUNCHASINING PSIXOLOGIK MOHIYATI - Ishchanova Fazilat Shamurotovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada empatiya tushunchasining psixologik mohiyati, uning shakllanish jarayoni, turlari hamda shaxslararo munosabatlardagi o‘rni yoritilgan. Empatiyaning inson xulqi, muloqot madaniyati, ijtimoiy moslashuv va kasbiy faoliyatdagi ahamiyati ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Shuningdek, empatiya rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar va uni shakllantirish usullari haqida fikr yuritiladi.