PREZIDENT QARORLARI ASOSIDA O‘ZBEKISTONDA ZAMONAVIY TA’LIM TIZIMINI RIVOJLANTIRISHNING ILMIY-PEDAGOGIK ASOSLARI - Jo'raboyeva Shohruza Shuhratjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu tezisda O‘zbekiston Respublikasida ta’lim tizimini modernizatsiya qilish jarayonida Prezident qarorlarining o‘rni va ahamiyati ilmiy-pedagogik jihatdan yoritib beriladi. Ta’lim sohasida qabul qilingan normativ-huquqiy hujjatlar asosida uzluksiz ta’lim tizimini rivojlantirish, ta’lim sifatini oshirish, innovatsion va kompetensiyaviy yondashuvlarni joriy etish masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, pedagog kadrlar tayyorlash va ularning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish zamonaviy ta’lim tizimini shakllantirishning muhim omili sifatida asoslab beriladi. Tezisda Prezident qarorlari ta’lim islohotlarining ilmiy-pedagogik poydevorini mustahkamlab, ta’lim tizimining xalqaro standartlarga mos rivojlanishiga xizmat qilayotgani xulosalanadi.