O‘QUVCHILARNI INTELLEKTUAL RIVOJLANTIRISHDA PEDAGOGIK ARTISTIZMDAN FOYDALANISH TEXNOLOGIYALARI - Toyirova Nodira Fahriddin qizi; Elov Ziyodullo Sattorovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Pedagogik faoliyat – bu o‘qituvchidan nafaqat bilim, malaka va ko‘nikmalar, balki katta darajadagi ijodkorlik va intellektual yondashuvni ham talab qiladigan murakkab jarayondir. Bugungi kunda o‘quvchilarning intellektual salohiyatini yuqori darajada rivojlantirish, ularning mustaqil fikrlashini, ijodiy qobiliyatini kengaytirish, shaxsiy yutuqlarga erishishda faolligini oshirish o‘qituvchining o‘z professional kasbiga qanday yondashishi, pedagogik mahorat va innovatsion texnologiyalarni qay darajada to‘g‘ri va samarali qo‘llay olishiga bevosita bog‘liq. Shu jihatdan, ilg‘or ta’lim jarayonida pedagogik artistizmdan foydalanish orqali o‘quvchilarning fikrlash imkoniyatlarini yanada kengaytirish, ularda ijtimoiy faollikni kuchaytirish hamda intellektual taraqqiyotning yangi bosqichlariga olib chiqish mumkin.