ҚОРА ХАНТАЛ (BRASSICA NIGRA.) ЎСИМЛИГИНИНГ БИОЭКОЛОГИЯСИ ВА ЕТИШТИРИШ ТЕХНОЛОГИЯСИ - М.А. Мирзаев; Ғ.Ш. Жумабоев (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотация. Қора хантал (brassica nigra.) ўсимлиги уруғларини дала шароитида унувчанлигига доир маълумотлар келтирилган бўлиб. Дала шароитларида экиш учун мақбул муддат эрта баҳор ойлари хисобланиб, бунда унувчанлик миқдори 90-95% ни ва сақланиш даражаси эса 86-90% атрофида қайд этилди. Ўсимликлар ривожланиш фазаларининг барча босқичларини тўлиқ ўтади.