YOSHLAR ORASIDA GIYOHVANDLIK VA PSIXOTROP MODDALARNING TARQALISHINING OLDINI OLISH MASALALARI - Shukurov Shermuxammad (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada globallashuv jarayonlari sharoitida psixotrop moddalarning yoshlar orasida keng tarqalishi, uning ijtimoiy, huquqiy va maʼnaviy oqibatlari atroflicha yoritildi. Jahon va Oʻzbekiston miqyosidagi statistik maʼlumotlar asosida giyohvandlik va psixotrop moddalarning yoshlar hayotiga salbiy taʼsiri koʻrsatib oʻtildi. Ayniqsa, Internet tarmoqlari orqali psixotrop moddalar savdosining avj olishi, sintetik narkotiklar va kuchli taʼsir etuvchi dori vositalarining ommalashib borayotgani muammoni yanada jiddiylashtirayotgani taʼkidlangan.