RASMLI MATNLAR ORQALI TANQIDIY VA TAHLILIY FIKRLASHNI SHAKLLANTIRISHNING KOGNITIV MEXANIZMLARI - Xudayberdiyeva Shahnoza (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada rasmli matnlar asosida o‘quvchilarda tanqidiy va tahliliy fikrlashni shakllantirishning kognitiv mexanizmlari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Vizual va verbal axborotning o‘zaro integratsiyasi, idrok, diqqat, xotira hamda semantik qayta ishlash jarayonlarining o‘quvchi tafakkuriga ta’siri o‘rganiladi. Rasmli matnlar orqali ma’no yaratish, sabab-oqibat aloqalarini anglash va mustaqil xulosa chiqarish jarayonlari tahlil qilinadi.