TA’LIM MUASSASALARIDA UCHRAYDIGAN KIBERXAVFLAR - Kariyeva Xilola Alisher qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada ta’lim muassasalarida uchraydigan kiberxavflar va ularning ta’lim jarayoniga ta’siri tahlil qilinadi. Kiberxavflarning asosiy turlari, xususan, ma’lumotlarning o‘g‘irlanishi, zararli dasturlar, phishing va kiberhujumlar kabi hodisalar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, muassasalarda kiberxavfsizlikni ta’minlashning samarali usullari va zamonaviy texnologiyalardan foydalanish yo‘llari muhokama qilinadi. Maqola ta’lim jarayonidagi raqamli xavfsizlikni oshirish va xavfsizlik madaniyatini shakllantirishga qaratilgan tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi.