YAPONIYA TA‘LIM TIZIMI - Mamayoqubova Hilola; Ulug‘ov Abdulhamid (TADQIQOTLAR, 2026)
Annoatsiya: Ushbu maqolada Yaponiya ta’lim tizimining shakllanishi, tuzilishi va asosiy xususiyatlari har tomonlama tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida Yaponiya ta’lim tizimining maktabgacha ta’limdan tortib oliy ta’limgacha bo‘lgan bosqichlari, ularning mazmuni va jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni yoritib beriladi. Shuningdek, ta’lim jarayonida axloqiy tarbiya, intizom, jamoaviylik va mas’uliyat tamoyillarining ahamiyati chuqur tahlil qilinadi. Maqolada Yaponiya ta’lim tizimining afzalliklari va mavjud muammolari tahliliy yondashuv asosida ko‘rib chiqilib, uning boshqa mamlakatlar ta’lim tizimlari uchun o‘rganish mumkin bo‘lgan jihatlari asoslab beriladi.