BADIYIY MATNLARDA RANG TASVIRINING FUNKSIONAL AHAMIYATI - Saidova Zebiniso Asatullayevna; Mannonova Saodat Artiqovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada badiiy matnlarda rang tasvirining lingvopoetik va funksional ahamiyati tahlil qilinadi. Rang nomlari va rang bilan bog‘liq tasviriy vositalarning badiiy matndagi estetik, emotsional va semantik vazifalari yoritiladi. Tadqiqotda rang tasvirining obraz yaratish, muallif pozitsiyasini ifodalash hamda matnning umumiy semantik tuzilishini shakllantirishdagi roli ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, ranglarning ramziy va madaniy talqini, ularning kontekstual ma’nolari misollar asosida tahlil qilinadi.