MINTAQADA IQTISODIY O‘SISHNI RAG‘BATLANTIRISH YO‘NALISHLARI VA USULLARI: NAZARIYA VA AMALIYOT - Zaripov Abbos Bekmurod o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur ilmiy maqolada mintaqaviy iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirishning nazariy-uslubiy asoslari va amaliy mexanizmlari kompleks tahlil qilinadi. Iqtisodiy o‘sish tushunchasining mintaqaviy xususiyatlari, unga ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillar hamda hududiy rivojlanishdagi nomutanosiblik muammolari yoritilgan. Shuningdek, mintaqalarda iqtisodiy faollikni oshirishda davlatning tartibga soluvchi roli, investitsiya va innovatsiya siyosati, infratuzilma rivoji hamda kichik biznes va xususiy tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlash usullarining samaradorligi ilmiy asosda baholanadi. Tadqiqot natijalari mintaqaviy iqtisodiy siyosatni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.