SOMOTOFORM BUZILISHLARINING KLINIK KOʻRINISHI - Amangeldiev Alpamis Baxtiyarovich; Soataliyeva Nozima Ahrorjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Somatoform buzilishlar psixiatriya va psixologiya sohasida keng tarqalgan ruhiy kasalliklar turini tashkil qiladi. Bu buzilishlar bemorlarning turli jismoniy simptomlar his qilishlariga olib keladi, lekin organik patologiya aniqlanmaydi. Ushbu maqolada somatoform buzilishlarning klinik ko‘rinishlari, simptomlarning spektri, tashxis qo‘yishdagi qiyinchiliklar, bemorlarning psixologik va jismoniy holatiga ta’siri, shuningdek, ularni boshqarish va davolash usullari tahlil qilinadi. Maqola so‘nggi klinik kuzatuvlar, ilmiy tadqiqotlar va xalqaro standartlarga tayangan holda yozilgan bo‘lib, psixoterapiya va farmakologik yondashuvlarning samaradorligi keng muhokama qilinadi.