YURAK-QON TOMIR TIZIMI TERMINLARINING STRUKTURAL TAHLILI - Axmedova Shiringul Jumanqulovna; Turdiyev Shuhrat Berdiyevich (TADQIQOTLAR, 2026)
ABSTRACT Ushbu maqolada yurak-qon tomir tizimi terminlarining struktural tahlili amalga oshirilgan. Terminologik birliklarning morfologik, semantik va sintaktik xususiyatlari, shuningdek ularning tibbiyot tilidagi funksional ahamiyati o‘rganilgan. Tahlil natijalari shuni ko‘rsatadiki, yurak-qon tomir tizimi terminologiyasi tizimli xarakterga ega bo‘lib, uning shakllanishida lotin, grek va mahalliy tillarning uyg‘un ta’siri kuzatiladi. So‘z yasalishi jarayonlarida afikslash, qo‘shish va terminologik iboralarning keng qo‘llanilishi aniqlandi.