LINGUISTIC CHARACTERISTICS OF NARRATIVES THAT ILLUSTRATE THE AUTHENTIC EXPERIENCES OF INTERNATIONAL TRAVELERS - Yavkochev Nurbek (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqola sayohat hikoyalarida mavjud bo’lgan muhim til xususiyatlarini ko’rib chiqadi, ular qanday tuzilganligi, ishlatilgan zamonlar, baholovchi til, suhbat belgilari, modallik, metaforalar va madaniyatlararo muloqotga e’tibor qaratadi. Nutqni sifatli tahlil qilish usulidan foydalangan holda, ushbu tadqiqot sayohatchilar o’zlarining tajribalarini qanday aytib berishlarini va til qanday qilib ma’no yaratish, haqiqiylikni yaratish va turli madaniyatlarni ifodalash uchun vosita bo’lib xizmat qilishini ko’rib chiqadi. Natijalar shuni ko’rsatadiki, haqiqiy sayohat hikoyalari shaxsiy qarashlar, jonli hissiy tafsilotlar, vaqt o’zgarishi va madaniy ahamiyatga ega ifodalarni o’z ichiga oladi. Ushbu maqola til haqiqiy sayohat tajribasini shakllantirishda qanday rol o’ynashini ta’kidlab, hikoya tilshunosligi va amaliy nutq tadqiqotlari sohalariga qo’shiladi.