BOLALARDA EKOLOGIK MADANIYATNI SHAKLLANTIRISHDA MINI-LOYIHALAR ROLI - Kodirova Moxidil Muradjonovna; Mamadalieva Gavhar Asiljanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA (O‘zbek tilida) Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda ekologik madaniyatni shakllantirishda mini-loyihalarning pedagogik roli yoritilgan. Mini-loyihalar bolalarda tabiatni sevish, atrof-muhitga ehtiyotkorlik, ijtimoiy mas’uliyat va ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishga yordam beradi. Maqolada mini-loyihalarni tashkil etish metodikasi, bolalar faoliyatidagi qiziqish va o‘rganish motivatsiyasini oshirish usullari tahlil qilingan.