BIOTIBBIYOT MUHANDISLIGI YO‘NALISHI TALABALARIGA FIZIKA FANINI TIBBIY MUAMMOLARGA YO‘NALTIRILGAN (PBL) USULDA O‘QITISH SAMARADORLIGI - Usmonov Saidjon Abdusubxon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqola biotibbiyot muhandisligi yo‘nalishida fizika fanini tibbiyotdagi real klinik muammolar asosida Problem-Based Learning (PBL) modeli orqali o‘qitishning nazariy-metodik asoslari, amaliy yondashuvlari va samaradorlik mezonlarini chuqur tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, PBL modeli asosida olib borilgan darslar talabalarda nazariy bilimlarni amaliy diagnostik vaziyatlarga tadbiq eta olish, fizik parametrlarni klinik ko‘rsatkichlar bilan bog‘lash, tibbiy texnologiyalarni muhandislik yondashuvi asosida tahlil qilish, raqamli modellashtirish vositalaridan foydalanish va ilmiy izlanish olib borish kompetensiyalarini shakllantiradi. PBL modeli talabalarning mustaqil o‘rganish motivatsiyasining oshishiga, texnik tafakkurning rivojlanishiga, eksperimental fikrlash qobiliyatining kuchayishiga, shuningdek, ilmiy xulosa chiqarish ko‘nikmalarining takomillashuviga samarali ta’sir ko‘rsatadi.