O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI OLIY TA’LIM TIZIMINI 2030-YILGACHA RIVOJLANTIRISH KONSEPSIYASI - Saidxadjayeva Sayyora Ravshanovna; Yuldasheva Sevara Ravshanova (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi oliy ta’lim tizimini 2030-yilgacha rivojlantirish konsepsiyasining mazmuni, maqsad va vazifalari har tomonlama tahlil qilingan. Jumladan, oliy ta’lim mazmunini modernizatsiya qilish, professor-o‘qituvchilar va ilmiy kadrlar salohiyatini oshirish, moddiy-texnik bazani mustahkamlash, raqamli ta’limni rivojlantirish hamda xalqaro hamkorlikni kengaytirish masalalari yoritib berilgan. Maqolada konsepsiyaning raqobatbardosh, innovatsion fikrlaydigan va mehnat bozori talablariga mos mutaxassislar tayyorlashdagi ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan asoslangan.