XITOY MAMLAKATIDA TA’LIM TARBIYA TIZIMI - Rasulova Shoxista; Nigmatova Vasila; Abdumalikova Zarnigor (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Xitoy mamlakatlarida ta’lim-tarbiya tizimining shakllanishi, bosqichlari va asosiy xususiyatlari keng tahlil qilingan. Xususan, tarixiy- falsafiy asoslar, maktabgacha va umumiy o‘rta ta’lim, oliy ta’lim tizimi, axloqiy tarbiya hamda zamonaviy raqamli ta’lim islohotlari yoritib berilgan. Maqolada Xitoy ta’lim-tarbiya tizimining samaradorligi va uning jahon ta’lim makonidagi ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan asoslangan.