O’ZBEK XALQ QARG’ISHLARNING XUSUSIYATLARI - Toshtemirova Ma’rifatoy G’ayratbek qizi; Xudayberdiyev Akramjon Akbarovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tezisda o’zbek xalq og’zaki ijodida, uchraydigon qarg’ishlarni mazmun-mohiyati va xususiyatlari tahlil qilinadi. Qarg’ishlarning xalq tafakkuri axloqiy-me’yoriy qarashlari hamda milliyligi bilan bog’liqligi yoritiladi.