BUXORO VOHASIDA DINIY MAROSIMLARNING IJTIMOIY-MADANIY HAYOTDAGI O‘RNI VA TRANSFORMATSIYASI) - Rajabova Munisa Shirin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda o‘zbek xalqi turmush tarzida diniy marosimlarning shakllanishi, rivoji va ijtimoiy hayot bilan uyg‘unlashuvi Buxoro vohasi misolida ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida diniy marosimlarning tarixiy ildizlari, ularning mahalliy urf-odatlar bilan sintezi hamda zamonaviy jamiyat sharoitidagi funksional ahamiyati ochib beriladi. Shuningdek, diniy marosimlarning milliy o‘zlikni anglash, ma’naviy qadriyatlarni saqlash va ijtimoiy barqarorlikni ta’minlashdagi o‘rni asoslab beriladi.