MDH DAVLATLARINING TA’LIM TIZIMI VA O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Berdiyva Anora; Narzieva Farangiz; Mamatraximova Oygul (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Mustaqil Davlatlar Hamdo‘stligi (MDH) davlatlarining ta’lim tizimi, uning tarkibiy qismi va o‘ziga xos xususiyatlari batafsil tahlil qilinadi. Har bir mamlakatning boshlang‘ich, o‘rta va oliy ta’lim tizimi, ta’lim sifatini oshirish strategiyalari, shuningdek, zamonaviy global talablar bilan integratsiyalashuvi o‘rganiladi. Maqolada ilmiy tadqiqotlar, xalqaro reytinglar va statistik ma’lumotlarga tayanilgan.