BOLALARDA DIQQAT YETISHMOCHILIK SINDIROM (DYS) - Muhammadjonova Bahoroy Otabek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bolalarda diqqat yetishmovchiligi sindromi (DYS) yoki diqqat yetishmovchiligi va giperaktivlik buzilishi (DYGB) haqida so‘z yuritiladi. Ushbu sindrom hozirgi kunda pediatriya va bolalar psixonevrologiyasi sohasidagi eng dolzarb muammolardan biridir. Ushbu maqolada diqqat yetishmovchiligining sabablari, klinik belgilari, tashxis qo‘yish usullari hamda davolash yo‘llari tahlil qilinadi. Shuningdek, bu holatning bolalarning o‘qish faoliyatiga, ijtimoiy moslashuviga va psixologik rivojlanishiga ta’siri yoritiladi. Tadqiqot davomida zamonaviy diagnostik mezonlar, psixologik testlar va pedagogik kuzatuv natijalari o‘rganilgan. Shifokorlar ushbu diqqat yetishmovchiligi sindromining erta aniqlanishi, ota-ona va pedagoglarning hamkorligi hamda individual yondashuv zarurligini ta’kidlaydilar.