YUNISEF VA XALQARO TASHKILOTLARNING TA’LIM SOHASINI RIVOJLANTIRISHDAGI FAOLIYATI - Abdug’aniyeva Ma’rifat; Rasulova Zamira; Boboyeva Iroda (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada YUNISEF, YuNESKO, Jahon banki, BMT Taraqqiyoti dasturi (UNDP) kabi yetakchi xalqaro tashkilotlarning jahon miqyosida ta’lim tizimini rivojlantirish, sifatini oshirish va ta’limga teng imkoniyatlar yaratish borasidagi faoliyati tahlil qilinadi. Xususan, ularning rivojlanayotgan davlatlarda maktab ta’limini qo’llab-quvvatlash, raqamli ta’limni joriy etish, qizlar ta’limini rivojlantirish hamda ijtimoiy himoyaga muhtoj bolalarning ta’limga bo’lgan huquqlarini ta’minlashdagi roli yoritiladi. Shuningdek, xalqaro ta’lim dasturlari, grantlar, o’qituvchilar malakasini oshirish va infratuzilmani yaxshilashga qaratilgan loyihalar misolida bu tashkilotlarning global ta’lim siyosatiga qo’shayotgan hissasi ilmiy asosda ko’rib chiqiladi.