O‘ZBEKISTON KONSTITUTSIYASIDA MADANIYAT VA SAN’ATNING JAMIYAT TARAQQIYOTIDAGI O‘RNI - Hayitova Durdona Shuhrat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasida madaniyat va san’at sohasiga oid normalar hamda ularning jamiyat taraqqiyotidagi ijtimoiy, ma’naviy va tarbiyaviy ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Konstitutsiyaviy kafolatlar asosida madaniyat va san’atning milliy o‘zlikni anglash, yoshlar tarbiyasidagi hamda fuqarolik jamiyatini shakllantirishdagi o‘rnini yoritib beriladi. Shuningdek, madaniy merosni asrash va rivojlantirish masalalari zamonaviy islohotlar kontekstida ko‘rib chiqiladi.