QORIN MUSKULLARI: TUZILISHI, FUNKSIYASI VA AMALIY AHAMIYATI - Karimjonova Shukrona (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada inson organizmidagi qorin muskullarining anatomik tuzilishi, fiziologik va biomekanik funksiyalari, ularning sog‘liq, sport va reabilitatsiya jarayonidagi ahamiyati batafsil yoritilgan. Qorin muskullarining turlari, nerv bilan ta’minlanishi, qon aylanishi hamda jismoniy mashqlar orqali rivojlantirish usullari ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan.