QO‘QON XONLIGIDAGI QIRG‘IZ VA TURKMAN XALQLARINING TO‘Y MAROSIMLARI - Obidjonova Gulchexra Mamirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Qo‘qon xonligi hududida yashovchi ikki ko‘chmanchi xalq – qirg‘iz va turkmanlar madaniyati urf-odatlari ijtimoiy hayotini ochib beradigan to‘y marosimlari batafsil yoritiladi. Shuningdek bir hududda yashovchi ikki xalqning ijtimoiy hayotdagi bir marosimi orqali ular o‘rtasidagi o‘zaro farqli va o‘xshash jihatlari chuqur tahlil qilingan.