TUXUMDONLAR POLIKISTOZ SINDROMIDA METABOLIK SINDROMNI BARVAQT ANIQLASH VA SKRININGNI OPTIMALLASHTIRISH: ZAMONAVIY DIAGNOSTIK YONDASHUVLAR - Madraximova Madina; Nazirova Zilola; Axmedova Nilufar; Asrankulova Dilorom (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Maqsad: Polikistoz tuxumdon sindromli (TPS) ayollarda metabolik sindromni (MS) barvaqt aniqlash va skrining bo‘yicha zamonaviy diagnostik mezonlar, laboratoriya biomarkerlari va integratsiyalashgan yondashuvlarni tahlil qilish, shuningdek klinik amaliyotga mos optimallashtirilgan diagnostika algoritmini taklif etish.