INGLIZ TILIDA OG‘ZAKI NUTQ (SPEAKING) KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHNING LINGVODIDAKTIK ASOSLARI - Usubova Zarinaxon G’ayratjon qizi; Iminova Shahnoza (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada ingliz tilida og‘zaki nutq kompetensiyasini rivojlantirishning lingvodidaktik, psixolingvistik va metodik asoslari keng qamrovda tahlil qilinadi. Global kommunikatsiya sharoitida speaking ko‘nikmasining o‘rni, CEFR standartlari asosida og‘zaki nutq talablari, kommunikativ yondashuv, interaktiv ta’lim metodlari, dialog va monologik nutq mexanizmlari ilmiy manbalar asosida chuqur o‘rganiladi. Shuningdek, raqamli texnologiyalar, nutqiy muhit yaratish, motivatsiya, psixologik to‘siqlarni yengish kabi muhim omillar ham ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijasida ingliz tili ta’limida og‘zaki nutqni rivojlantirishga doir samarali yondashuvlar va amaliy takliflar ishlab chiqilgan.