SUN’IY INTELLEKT DAVRIDA INSON QOBILIYATLARINING YANGI TALABLARI - Xakimjonova Sevinch O`lmasboy Qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining jadal rivojlanishi sharoitida inson qobiliyatlariga qo‘yilayotgan yangi talablar tahlil qilinadi. Sun’iy intellektning ta’lim, mehnat bozori va ijtimoiy hayotga ta’siri natijasida an’anaviy bilim va ko‘nikmalarning o‘rni o‘zgarib, tanqidiy fikrlash, ijodkorlik, raqamli savodxonlik, emotsional intellekt hamda muammolarni kompleks hal qilish kabi qobiliyatlarning ahamiyati ortib bormoqda.Inson va sun’iy intellekt o‘rtasidagi o‘zaro hamkorlik masalalari yoritilib, doimiy o‘rganish va moslashuvchanlikning zamonaviy jamiyatdagi o‘rni asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari sun’iy intellekt davrida raqobatbardosh shaxsni shakllantirishda muhim ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.