CHET TILLARINI ERTA YOSHDA O‘RGANISHNING PSIXOLOGIK VA LINGVISTIK AFZALLIKLARI - Xakimjonova Sevinch O`lmasboy Qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Maqolada chet tillarini erta yoshda o‘rganishning psixologik va lingvistik afzalliklari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda bolalarda til o‘rganish jarayonida xotira, diqqat, ijodkorlik va kognitiv qobiliyatlarning rivojlanishi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, bilingvizm va ko‘p tillilikning ijtimoiy, madaniy va pedagogik ahamiyati tahlil qilinadi. Natijalar erta yoshda chet tilini o‘rganish bolaning intellektual va shaxsiy rivojlanishiga sezilarli ijobiy ta’sir ko‘rsatishini ko‘rsatadi.