MASOFAVIY JAMOALARDA MENEJMENT VA SAMARALI ISHLASHNI TA’MINLASH STRATEGIYALARI - Mahmudov Bahodir Madaminjon o'g'li; G’ofurov Javohirmirzo Nizomjon o’g’li; Ro'ziboyev O'tkirbek Qaxramon o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy menejment amaliyotida masofaviy jamoalarni boshqarish va ularning samarali ishlashini ta’minlash strategiyalari yoritiladi. Maqolada masofaviy ishlashning afzalliklari va qiyinchiliklari, virtual jamoa boshqaruvining asosiy tamoyillari, zamonaviy texnologiyalar va kommunikatsiya vositalari tahlil qilinadi. Shuningdek, menejerlar uchun amaliy tavsiyalar, xodimlarni jalb etish usullari, ishonch muhitini yaratish va masofaviy jamoalarda unumdorlikni oshirish yo’llari ko’rib chiqiladi. Maqola nazariy asoslar bilan birga, O’zbekiston va xalqaro tashkilotlar amaliyotidan olingan tajribalar va konkret misollarni ham o’z ichiga oladi.