O‘ZBEKISTON — MARKAZIY OSIYO - Muydinov Yaxyobek (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqola quyidagi savollarga javob topish va uni tahlil qilishga bag‘ishlanadi. O‘zbekiston Respublikasida yetakchilik almashganidan so‘ng, O‘zbekiston tashqi siyosatining mintaqaviylikka burilishini nima izohlaydi. Shavkat Mirziyoyevning Markaziy Osiyoga mintaqaviy yondashuvi Islom Karimovnikidan qanday farq qiladi. 2017-yildan so‘ng Shavkat Mirziyoyev boshchiligida O‘zbekistonning Markaziy Osiyo davlatlari bilan nozik milliy xavfsizlikdan mintaqaviy xavfsizlikka o‘tish zarurati, chegara, suv, integratsiya kabi muammolarni hal qilishi va tashabbuslari, Shavkat Mirziyoyevning qisqa vaqt ichida tashqi iqtisodiy faoliyatidagi samarali islohatlari tahlil qilinadi 1 .