BO‘LAJAK TARBIYACHILARNI FASILITATOR SIFATIDA KASBIY FAOLIYATGA TAYYORLASHNI DIDAKTIK TAKOMILLASHTIRISH - Roʻziyeva Zilola Ravshan qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Maqolada bo‘lajak tarbiyachilarni fasilitator sifatida kasbiy faoliyatga tayyorlash jarayonida didaktik yondashuvlarni takomillashtirish masalalari o‘rganiladi. Fasilitatorlik kontseptsiyasi zamonaviy pedagogik muhitda talabalarning mustaqil fikrlash, muloqot va tashabbuskorlik ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Tadqiqotda fasilitator sifatida tayyorlashning nazariy asoslari, amaliy usullari hamda pedagogik texnologiyalarni qo‘llashning samaradorligi tahlil qilinadi. Maqolada interaktiv metodlar, loyihaviy va muammoli o‘quv texnologiyalari bo‘yicha tavsiyalar berilgan. Tadqiqot natijalari bo‘lajak tarbiyachilarni kasbiy faoliyatga tayyorlash jarayonida didaktik takomillashtirishning samaradorligini ko‘rsatadi.