AXBOROT TEXNOLOGIYALARI VOSITASIDA BILIMLARNI QAYTA KODLASH QOBILIYATINI SHAKLLANTIRISH YECHIMLARI - Elov Ziyodilla Sattorovich; Niyozmetov Bahodir Abdullayevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada axborot texnologiyalari yordamida bilimlarni qayta kodlash qobiliyatini shakllantirish masalasi yoritiladi. Raqamli pedagogika sharoitida o‘quvchilar axborotni matn, grafika, jadval, diagramma, audio yoki multimodal formatlar orqali qayta kodlashi zarur bo‘ladi. Tadqiqotda interaktiv dasturlar, raqamli simulyatorlar, vizualizatsiya platformalari va sun’iy intellekt vositalarining o‘quv jarayonidagi samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, bilimni qayta kodlash kompetensiyasini rivojlantirishning metodik yechimlari, o‘quv faoliyatini individuallashtirish va ijodiy fikrlashni kuchaytirish imkoniyatlari ochib beriladi.