INFORMATIKA DARSLARIDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNI QOʻLLASH - Gafurova Mashrabxon Raxmonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada informatika darslarida zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qoʻllashning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Interfaol metodlar, raqamli texnologiyalar va innovatsion yondashuvlarning oʻquvchilarning bilim, ko‘nikma va kompetensiyalarini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Informatika ta’limida zamonaviy pedagogik texnologiyalarni joriy etish o‘quv jarayonining samaradorligini oshirish, mustaqil fikrlash va ijodkorlikni rivojlantirishga xizmat qilishi asoslab beriladi.