MAKTABGACHA YOSHDAGI ESHITISHDA NUQSONI BO’LGAN KATTA GURUHLARIDA AXLOQIY FAZILATLARNI PEDAGOGIK JIHATDAN TARBIYALASH SHAKLLARI - Shahobiddinova Malika (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi eshitishda nuqsoni bo‘lgan katta guruh tarbiyalanuvchilarida axloqiy fazilatlarni pedagogik jihatdan tarbiyalash shakllari yoritilgan. Tadqiqotda maxsus maktabgacha ta’lim muassasalarida axloqiy tarbiyani tashkil etishning mazmuni, shakl va usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, eshitishida nuqsoni bo‘lgan bolalarda ijtimoiy xulq-atvor, muloqot madaniyati va ijobiy axloqiy sifatlarni shakllantirishda pedagogning o‘rni hamda maxsus yondashuvlarning ahamiyati asoslab berilgan.