SINF RAHBARLARINING O‘QUVCHILARDA HUQUQIY MADANIYATNI RIVOJLANTIRISHGA YO‘NALTIRILGAN FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH MEXANIZMLARI - MADALIMOV ELBEK FARXOTOVICH (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа Ushbu maqolada sinf rahbarlarining o‘quvchilarda huquqiy madaniyatni rivojlantirishga qaratilgan faoliyatini takomillashtirish mexanizmlari tahlil qilinadi. Huquqiy madaniyat – bu shaxsning huquqiy bilimlari, qadriyatlari va huquqlarini anglash orqali jamiyatda to‘g‘ri va adolatli munosabatlarni o‘rnatishdir. Sinf rahbarlari o‘quvchilarga huquqiy madaniyatni shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi, chunki ular yosh avlodni huquqiy bilimlar bilan ta’minlash va ularning ijtimoiy faoliyatini rag‘batlantirishda faol ishtirok etadilar. Maqolada o‘quvchilarda huquqiy madaniyatni rivojlantirish uchun samarali metodlar, dasturlar va amaliyotlar taklif etiladi. Shuningdek, sinf rahbarlarining o‘zaro hamkorligi va tajriba almashinuvi muhimligi ham ko‘rib chiqiladi.