ZAMONAVIY OFTALMOLOGIYA JARROHLIGI ASOSLARI. RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Toshboyev Jamshid Abdullo o'g'li; Ziyatov Asadbek Botir o'g'li; Xamidullayev F.F (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Zamonaviy oftalmologiya jarrohligi tibbiyot fanining eng innovatsion va tez rivojlanayotgan yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. So‘nggi yillarda ushbu sohada yuz berayotgan o‘zgarishlar va kiritilayotgan yangiliklar, nafaqat ko‘z kasalliklarini davolashda, balki ularning oldini olishda, ko‘rish qobiliyatini maksimal darajada saqlab qolishda ham katta ahamiyat kasb etmoqda. Ko‘z anatomiya va fiziologiyasining chuqur tadqiq etilishi, ko‘z kasalliklarini o‘z vaqtida aniqlash va samarali davolash jarayonlarini joriy qilish zamonaviy oftalmologiyaning tub mohiyati va asosiy tamoyillaridan chiqib ketmaydi.