MARKAZIY OSIYO TURIZMIDA ISHCHI KUCHI YETISHMASLIGI VA XODIMLARNI SAQLAB QOLISH MUAMMOLARI - Maxamadaminov Abror Baxromjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотация. Bugungi kunda turizm dunyo mamlakatlari iqtisodiy rivojlanishida muhim rol ynamoqda. Turizm sektori dunyo bylab milliy daromadlarning oshishiga, bandlikni ta’minlashga, xalqaro madaniy aloqalarni mustahkamlashga va barqaror rivojlanishni qo‘llab-quvvatlashga sezilarli hissa qo‘shmoqda. Ayniqsa, Sharq mamlakatlari o‘zining boy madaniy merosi, rang-barang landshaftlari va qadimiy an’analari bilan ajralib turadi. Bu hududlarda turizmni rivojlantirish uchun katta imkoniyatlar mavjud, lekin shu bilan birga, turizmning barqaror rivojlanishi uchun bir qator muammolarni ham hal qilish zarur.