MAXSUS EHTIYOJLI BOLALAR BILAN ISHLASHDA DIFFERENSIAL TA’LIM METODLARI - Zoyirova Dilfuza Xayriddinovna; Xoliyorova Malham (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maxsus ehtiyojli bolalar bilan ishlash jarayonida differensial ta’lim metodlaridan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil etilgan. Ta’lim jarayonini individuallashtirish, o‘quvchilarning shaxsiy imkoniyatlari va qobiliyatlarini hisobga olish orqali o‘qitish samaradorligini oshirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, maxsus ehtiyojli bolalarga moslashtirilgan o‘quv dasturlari, pedagogik yondashuvlar hamda zamonaviy texnologiyalarning ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, differensial ta’lim metodlari bolalarning o‘zlashtirish darajasini yaxshilash, ularni ijtimoiy muhitga moslashtirish va shaxs sifatida rivojlantirishda muhim omil hisoblanadi.