KICHIK MAKTAB YOSHI DAVRIDA DIQQAT SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Ubaydullayev Sunnatillo Baxtiyor oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada kichik maktab yoshidagi bolalarda diqqat samaradorligini oshirishning ahamiyati, diqqat turlari va uni rivojlantirish usullari o‘rganilgan. Diqqatni shakllantirish psixologik mashqlar, o‘quv jarayonida metodikalar, oilaviy qo‘llab-quvvatlash va sog‘lom turmush tarzi orqali amalga oshirilishi mumkinligi ko‘rsatildi. Maqola kichik maktab yoshidagi bolalarning o‘quv va shaxsiy rivojlanishida diqqat samaradorligining muhimligini ta’kidlaydi.