TIBBIYOT CHIQINDILAR BILAN ISHLASH: TARTIB VA TAJRIBA - Olimov Islombek Ulug’bek o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya: Mazkur maqolada tibbiy chiqindilarni saqlash, tashish va yo‘q qilish masalalari pandemiyadan keyingi davr kontekstida tahlil qilinadi. Tibbiy chiqindilarning turlari, ularning ekologik va epidemiologik xavflari, shuningdek, dunyo tajribasi asosida qo‘llanilayotgan zamonaviy utilizatsiya usullari yoritib beriladi. O‘zbekistonda tibbiy chiqindilarni yo‘q qilish tizimining amaldagi holati, mavjud muammolar va pandemiya davrida yuzaga kelgan kamchiliklar aniq misollar orqali ko‘rsatib o‘tiladi. Shuningdek, sohada olib borilayotgan islohotlar, davlat- xususiy sheriklik loyihalari hamda normativ-huquqiy baza tahlil qilinadi. Maqolada tibbiy chiqindilarni ekologik xavfsiz va samarali boshqarish bo‘yicha taklif va xulosalar berilgan.