ABDURRAHMON JOMIY TA’LIM TARBIYA HAQIDA - Mashrabova Charos; Zufarov Shaxnoza (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu annotatsiyada XV asrning buyuk mutafakkiri, shoir va olimi Abdurrahmon Jomiyning ta’lim-tarbiya masalasiga oid qarashlari keng yoritilgan. Jomiy o‘zining ilmiy- falsafiy va badiiy asarlarida ta’limni inson kamolotining asosiy omili sifatida talqin qiladi. Uning fikricha, ilm insonni jaholatdan saqlaydi, tafakkurni yuksaltiradi va jamiyat taraqqiyotiga xizmat qiladi. Jomiy ta’limni tarbiya bilan uzviy bog‘liq holda ko‘rib, axloqiy poklik, halollik, kamtarlik, sabr-toqat va insonparvarlik kabi fazilatlarni tarbiyaning muhim unsurlari deb hisoblaydi