JAHON MAMLAKATLARI TALIM TIZIMINING INTEGRATSIYALASHUVI - Irgasheva Ra’no; Djumatova Ozoda (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada jahon mamlakatlari ta’lim tizimlarining integratsiyalashuvi jarayoni, uning mohiyati va dolzarbligi keng yoritilgan. Ta’lim sohasidagi integratsiyaning asosiy yo‘nalishlari, shakllari va ta’lim sifatini oshirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, globallashuv sharoitida xalqaro ta’lim hamkorligi va ta’lim tizimlarining uyg‘unlashuvi masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.