ABDURAHMON JOMIY ILMIY MEROSI VA UNING TARBIYAVIY AHAMIYATI - Ne’matova Manzura; Xudayberdiyeva Madina (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘rta Osiyoning buyuk mutafakkiri va shoir- olim Abdurahmon Jomiyning ilmiy merosi, uning falsafiy, diniy va pedagogik qarashlari tahlil qilinadi. Maqolada Jomiy asarlarining tarbiyaviy ahamiyati, yosh avlodni axloqiy va ma’naviy jihatdan tarbiyalashdagi roli, shuningdek uning ilmiy va adabiy merosi bilan jamiyat rivojiga qo‘shgan hissasi yoritilgan.