TOHIR MALIK MA’RIFIY-MA’NAVIY MEROSIDAN FOYDALANISH VOSITASIDA TA’LIM-TARBIYA JARAYONI SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING SHAKL VA USULLARI - Abdullayeva Ilmira Boltayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:Mazkur maqolada Tohir Malikning ma’naviy-ma’rifiy merosidan ta’lim-tarbiya jarayonida foydalanishning ilmiy-pedagogik asoslari yoritilgan. Yozuvchining asarlarida ilgari surilgan axloqiy, ruhiy va ijtimoiy g‘oyalar o‘quvchilar dunyoqarashini shakllantirishning muhim omillari sifatida tahlil qilingan. Shuningdek, merosni ta’lim jarayoniga integratsiya qilishning samarali shakl va usullari ishlab chiqilgan.