“MAHMUD QOSHG‘ARIYNING “DEVONU LUG‘OTIT TURK” ASARIDA BILIMLARNI BOSHQARISH VA TA’LIM TAMOYILLARI HAMDA ULARNING ZAMONAVIY MENEJMENTDA QO‘LLANILISHI” - GHIYASI SHOKORULLAH (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mahmud Qoshg‘ariyning “Devonu lug‘otit turk” asari Sharq va butun insoniyat sivilizatsiyasi tarixida betakror va nodir ilmiy xazina hisoblanadi. Ushbu asar nafaqat tilga oid izchil tadqiqot, balki o‘z davrining ilmiy, madaniy va ijtimoiy tafakkuridan dalolat beruvchi boy manba sifatida qadrlanadi. Asarda ilm, ma’rifat, tarbiya, bilimlarni boshqarish, axloq-odob, jamiyat taraqqiyoti kabi masalalarga chuqur e’tibor qaratilgan. Darhaqiqat, “Devonu lug‘otit turk” asari bugungi zamonaviy menejment fani va ta’lim sohasida ham o‘z mazmunan dolzarbligini yo‘qotmagan. Ushbu ilmiy-analitik maqolada asarda tilga olingan bilimlarni boshqarish va ta’lim tamoyillari, ularning zamonaviy menejmentdagi qo‘llanilishi atroflicha ochib beriladi, o‘zaro uzviylik, asosiy tamoyillar va dolzarb hususiyatlar o‘rganiladi.