6–12 YOSHLI BOLALAR SALOMATLIGIDA B6 VITAMININING O‘RNI - Tursunov Quvonch; Amirova Shaxnoza (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada 6–12 yoshli bolalar salomatligini mustahkamlashda B6 vitaminining tutgan muhim o‘rni yoritilgan. B6 vitamini bolaning asab tizimi faoliyati, moddalar almashinuvi, immunitet tizimi va aqliy rivojlanish jarayonlarida muhim biologik faol modda hisoblanadi. Maqolada ushbu vitaminning organizmdagi vazifalari, yetishmovchiligi natijasida yuzaga keladigan salbiy holatlar hamda uni oldini olish yo‘llari tahlil qilingan. Shuningdek, bolalar ovqatlanishida B6 vitaminiga boy mahsulotlarning ahamiyati haqida ilmiy-amaliy tavsiyalar berilgan. Mazkur tadqiqot natijalari maktab yoshidagi bolalarda sog‘lom o‘sish va rivojlanishni ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etadi.