MATNLI MASALALAR VA ULARNI YECHISH USULLARI - Xatamova Munira G'oyibnazarovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada matematika fanida muhim o‘rin tutuvchi matnli masalalar tushunchasi, ularning turlari hamda yechishning samarali usullari yoritilgan. Matnli masalalar orqali o‘quvchilarning mantiqiy fikrlashi, tahlil qilish va real hayotiy vaziyatlarni matematik modelga aylantirish ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, masalani tahlil qilish, qisqa shart tuzish, tenglama va nisbatlar asosida yechish kabi asosiy metodlarga alohida e’tibor qaratilgan. Ish ta’lim jarayonida matnli masalalardan samarali foydalanish imkoniyatlarini ochib beradi.