O‘SMIRLIK DAVRIDA SHAXS RIVOJIGA IJTIMOIY MUHITNING TA’SIRI - Akbaraliyeva Asilaxon Tojiddinovna; Xasanova Madina (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola o‘smirlik davrida shaxs rivojlanishiga ijtimoiy muhitning ko‘p qirrali ta’sirini tahlil qiladi. Maqolada o‘smirlik davri shaxsiyat shakllanishi uchun muhim bosqich sifatida ko‘rib chiqiladi hamda oila, maktab, tengdoshlar guruhi, ommaviy axborot vositalari va raqamli muhit kabi asosiy ijtimoiy komponentlarning o‘zlikni anglash, qadriyatlar, axloqiy tamoyillar, hissiy tartibga solish va ijtimoiy ko‘nikmalar rivojlanishiga ta’siri nazariy asoslar bilan yoritiladi. Ijtimoiy muhitning ijobiy va salbiy ta’sir mexanizmlari, yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan muammolar va ularni hal etish imkoniyatlari atroflicha muhokama qilinadi. Tadqiqot mavjud adabiyotlar tahlili va sintezi asosida olib borilib, o‘smirlar uchun qulay va qo‘llab- quvvatlovchi ijtimoiy muhit yaratishning muhimligini ta’kidlaydi.